Russische taal en cultuur

"Wodka, matrjoshka en de koude - dit is alles wat bij de meeste mensen opkomt als het over Rusland gaat. Maar toch is de Russische cultuur veel meer dan deze clichés.

De korte cursus "Russische taal en cultuur" stelt zich tot doel om die populaire stereotypes te ontkrachten en te laten zien hoe boeiend en spannend de Russische culturele geschiedenis kan zijn en hoeveel dingen de Nederlandstalige cultuur gemeen heeft met de Russische.

Bovendien kunnen de deelnemers van deze cursus ontdekken welke typische Nederlandse woorden in het Russisch bestaan, waarom één van de wijken in Gent "Moscou" heet en wat Russisch ballet zo bekend maakt.

In een cursus van drie lessen proberen we een volwaardig antwoord te geven op deze en andere vragen op een heel interessante en fascinerende manier door middel van presentaties, korte filmpjes en virtuele rondleidingen op bekende plaatsen.

Iedereen die geïntereseerd is in de Russische cultuur en haar banden met de Nederlandstalige cultuur is hartelijk welkom!"
Deze workshop gaat door
Vrijdag, 15/3- 22/3 -29/3 van 14.00 uur tot 15.30 uur
ACV Geel
Prijs: 20,00 euro
Inschrijven op voorhand!

AtelierwerkingGeel
Cursustypeworkshop
CursusdagVr
PlaatsACV Geel
Startdatum15/03/19
Startdatum 222/03/19
Startdatum 329/03/19
Aanvangsuur14.00u
Cursusgeld 2e semester€ 20